Search This Blog

Loading...

Followers

Wednesday, March 25, 2009

Salam to all my friends...

This is my first time to write in my own blog....n sesungguhnya saya tak tahu nak citer ape2 sgt..sekadar ingin mencuba dan mari kita lihat setakat mana saya akan rajin untuk menulis this bloq..hehehe...

anyway...nak citer la sket psl anak teruna saya..MUHAMMAD LUTFI...setelah dia warded selama 6 hari 5 mlm di HPAN, Bangi kerana demam yg intermittent (ON OFF) sudah seminggu lamanya...so, telah di refer ke Doc Arbaiyah n doc request to admitted for 6 days just to complete Antibiotic dos since hero lutfi ini susah sgt nak mkn ubat...adui la..smpi dah dehidrated sbb taknak mkn n minum susu....n this is the 2nd time, he is warded. Previous case, only for 2 days 1 night due to cirit birit n muntah2 at 2yrs old +++.....

Last monday was the 1st day to skolah PASTI and amatlah susahnye die nak pegi..he is full with reason why he don't want to go to school...mmg menduga kesabaran sbgi seorang ummi la....but i managed to pujuk him to go to school on the 1st day...but the 2nd day, dah menangis2 lagik...by that time, abah die je ada and end up abah antar je die ke nursery as usual...how frustrated i am at that time....and today i've to memujuk again but sometimes mmg naik angin jugak le...heheheh....but..Alhamdulillah bile sampai je skolah PASTI, senyum je die jumpe kawan2....anak teruna ku ini mmg menduga kesabaran...

inilah Muhammad Lutfi - at HPAN







friends..if ade cara mudah nak memujuk anak ke sekolah...pls help me...

5 comments:

  1. aisehhh...sama kes ngan Ammar,on/off demam..
    Ammar pon sometimes ada angin xmo g school,tapi his Ummi is so very garang bab ni jadik dia memang 'paksakan'diri laaaa...the best way is to let them know pentingnya g school..dapat ilmu,dapat kawan,dapat pahala ;)

    ReplyDelete
  2. tu la zue...aku ni mmg garang orgnyer..but on that day, aku kena pi opis awal..so antar la adik nyer je ke nursery..leave it abg nyer kat abah die...abah nye tak dpt nak memujuk lutfi gi skolah....tu yg end up di antar ke nursery jek..hehehe

    ReplyDelete
  3. laa.. ciannye anak k.su sampai masuk wad. Taktau cite pun.. lama tak jupe kat opis kot hehe

    ReplyDelete
  4. Su,memula memang camtu. lelama ok dah .. lepas dah ramai member kenal kat situ :)

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikum Suryati..
    Aku ni bukannya jd ibu lg..tp aku pernah dengar petua dari ustazah Siti Nurbaya,yang suruh ibu bacakan ayat dalam surah Toha ayat 1-4 dihujung ubun-ubun anak yang degil untuk lembutkan hati anak n mendengar kata..doalah bebanyak..doa ibu dikhabulkan Allah..insyaallah..

    ReplyDelete