Search This Blog

Loading...

Followers

Thursday, February 4, 2010

~not in happy mood~

I feel so restless last night..kepala dah berdenyut2 sgt..badan mmg dah lemah sgt..but then mata takleh nak lelap..naper yer? huhuhu

berkali2 nak pejam tak boleh..before tido tu dah minum susu segelas..then cuba nak tido lagik..but tak boleh jugak..then bangun untuk telan panadol sbb kepala dah berdenyut2 sgt..dengan harapan dapat la tido...pastu cuba lagik..tak boleh jugak..perut pulak tak sedap..then bangun lagik..makan honey start n air horlicks panas...lepas tu cube lelapkan mata untuk rest lagik...dah adik balqis plak jaga cari ummi tak jumpe..huhuhu..as usual..die akan nangis cari ummi..huhu...end up masuk bilik pujuk2 adik balqis n kuar balik bawak si kecik balqis ni tido kat luar....before nak baring tu, dah siapkan susu untuk adik balqis...pastu ummi pun dah nak lelap..time tu dah 4am...lepas tu adik balqis kejutkan ummi lagik n nak susu lagik..huhu..ummi kena bangun lagik..rupenyer adik balqis tak tido lagik..die duk layan tv plaks...adoi la..

pastu alarm handphone ummi pun bunyi la untuk bangun pagi..huhuhu...mmg restless la...dlm kepala dah plan if bangun pagi ni kepala still berdenyut mmg nak gi amik MC...but then, bangun je kepala tak berdenyut tapi dah badan rasa terhoyong hayang n seram sejuk pulak...kepala cam pusing2...tapi dikuatkan jugak badan ni untuk antar adik ke nursery n drive pegi keje..huhuhu...

Alhamdulillah Allah kurniakan kesihatan yg baik sepanjang training ESQ this morning....dpt tumpukan perhatian dan menimba ilmu sebanyak yg mungkin...:)

ptg plak, boss tanyer psl job rotation..such a boring story...huhuh..i don't like this issue to be discussed...what i know, i want to venture new things..dah boring la wat keje ni..hihihi...but, rezeki di mana2 pun ada..yg penting kita kena ikhlas dlm keje kita kan...insyaAllah diberkati Allah segala usaha kita ini...insyaAllah..Semoga Allah memberi petunjuk kepada hambaMu ini dalam memilih jalan yg terbaik dah diredhai Allah...Aminn..

Happy story..

Lutfi: Ummi, adik dah pandai ngaji la ummi...
Ummi: Ye ke...Alhamdulillah..pandainya adik ni..(ummi senyum kat adik..nak bagi adik semangat untuk belajar rajin2....)

Starting this month, adik will start her Iqra' class at her nursery...and lately, adik almost everyday nak pakai tudung mase gi taska...pastu nak pakai brooch ummi yg besar2 tu..hihih...so, ummi pakaikan je la...dah le ummi tak byk tudung kecik2 sgt...so, ummi kuarkan la tudung zaman dolu2 bg adik pakai..takpela adik...a very good start for her..Alhamdulillah..Semoga Allah terangi hati anak2 ummi dan menjadi anak yg soleh dan solehah...Aminnn..

2 comments:

  1. job rotation? kak su pon kne gak ker..nnti kak su kne wt ape plak.hihihi..semoga kak su salu sehat k..boring sungguh xdpt crita ngn kak su n ana dh..sy rase cm idup makin sunyi..haha..

    ReplyDelete
  2. salam ti..lama tak jenguk blog ni..blog sendiri apatah lagi hehe
    ok dah ker...lama tak chat..rindu lah

    ReplyDelete