Search This Blog

Loading...

Followers

Friday, October 29, 2010

sembang!!!

1st situation:

Lutfi: Ummi, tadi kan cikgu amik kertas periksa untuk sape yg bersembang dlm kelas masa periksa..
Ummi: habih tu, kertas periksa lutfi kena amik tak?
Lutfi: kena amik la ummi..
Ummi: dah tu, lutfi habih tak jawab kertas periksa tu?
Lutfi: habih ummi...

hmmmm...yer ke habih ek? muskil ummi...

2nd situation:

Lutfi: Ummi, tadi kan cikgu bg gula2 untuk sape2 yg diam aje dlm kelas..
Ummi: lutfi dpt tak gula2 tu?
Lutfi: tak dpt la ummi...
Ummi: itu maknanya lutfi ni asyik sembang aje dlm kelas...ape yg lutfi sembangkan dgn kawan lutfi tu?
Lutfi: macam2 la ummi...

huhuhu...kuat sungguh nyembang dlm kelas...sblm ni pun cikgu penah bgtau ummi yg lutfi ni mmg suka menyembang dlm kelas..cikgu cakap kat depan, die duk sembang kat blakang..dah baper kali kena ubah tempat duduk...huhuhu...

patut la cikgu pilih masuk pertandingan bercerita kots..hahaha

ape2 je la lutfi..hihihi.. but next time, takleh sembang dlm periksa tau...nanti cikgu amik kertas periksa n tak habih jawab...kan dah susah...

like ummi ker? or....abah? hmmmmm

5 comments:

  1. wah...lutfi ada bakat lah..masuk pertandingan bercerita ya..cerita tajuk apa tu?
    telatah anak-anak kan...mencuit hati
    lama tak jenguk blog ti...

    ReplyDelete
  2. kelakar betul si lufti ni ahahahah
    kertas periksa dah la kena ambik. gula2 tak dapat. ragam budak2 cam tu la sue. ko suh je die jadi lawyer syarie ke, majistret ke

    ReplyDelete
  3. hehhee.. lutfi lutfi, entah apa yang dia sembangkan yer.. kelakar betul. rasanya dia like ummi laaa hehehhe

    ReplyDelete
  4. hahaha..lawak la kak su..mesti la ,macam ummi die..hehe..;p

    ReplyDelete
  5. bwahahahhahha
    ckp kat lutfi, masa time ummi dulu, cikgu baling kapur and pemadam papan hitam lagi tauuu bila bising!!
    ishhh.. byk mulut tu.. hehehe

    ReplyDelete