Search This Blog

Loading...

Followers

Monday, September 20, 2010

Citer raya 2010..

Selamat Hari Raya pada semua Kawan2...Maaf Zahir Batin..

Thn ni braya 3 kampung..perak(kg hubby), penang(umah mama n abah) & kelantan(kg abah)..

1st day raya at perak..blk dr hari rabu sampai 1st day raya..meriah sgt makanan yg dimasak oleh kakak2 ipar...ummi cuma amik tugas basuh pinggan je la..sbb dah byk assistant kat dapur..penat gak le basuh pinggan pasal ramai kan..:)..yg paling enjoy lutfi la...tak berenti2 nak main mercun n bunga api..geng nyer ramai plaks..and this year is the 1st time adik balqis smayang raya..die siap pakai kain semayang n solat raya sebelah ummi..dah siap solat tu, die dah mintak susu...ummi plak lupe bawak..duk pujuk la die n bawak duk kat luar masjid sambil dengar khutbah raya...mase dlm kete, adik dah ngamuk..nak kan susu...so, trus blk umah n tak gi visit kubur..cuma abah pegi ngan abg lutfi dan mak2 & ayah2 sedara lutfi jugak...

ptg 1st day raya dah blk ke penang since kaklong blk penang dulu this raya...sbb 3rd day raya diorang dah nak blk kelantan..so, bagi can la lutfi nak raya ngan sepupu sepapat die yg lain plaks..hehehe...sakan sungguh main..stay at penang dr 2nd day raya sampai raya ke-5..raya ke-6 dah blk kelantan...raya ke-8 dah blk ke kajang directly from kelantan..12 hours duk dlm kete...singgah byk gak le tempat..

mase on the way ke kelantan, abg lutfi muntah..mase blk plak adik balqis muntah..huhu...mmg baju ummi busuk manjang je la on the way tu...

gambo raye ade le sket je..itupun dpt amik 1st day je..2nd day raya kamera ummi dah kiok...huhuh...gara2 lutfi bg jatuh and lens die dah stuck and takmo masuk..bleh lagi ke repair eh? ade sesape yg penah kena camni ke? bleh tlg suggest tempat mane nak pi repair skali yer..hopefully dpt repair blk la..maleh nak kuar bajet baru utk beli the new one...stakat ade cukup la..bukan rajin sgt amik gambo pun..


ni la last gambo yg berjaya di ambil..will share lelain nanti..:)..itulah adik balqis yg sokmo nak berkepit ngan ummi die spanjang cuti raya ni...huhuhu..n tak bleh cakap salah sket kat die..die akan marah n end up ummi yg sakitnye..hehehe

2 comments:

  1. balqis tu kene ada adik baru la die tak berkepit je ngan umi kak :p

    ReplyDelete
  2. syoknye blk kelantan...miss la kelantan, bila la yati nk blk sana jumpe nenek hukhuk

    ReplyDelete