Search This Blog

Loading...

Followers

Tuesday, August 31, 2010

Long holiday..

short story for 5 days leave...

jumaat: start with basuh langsir n sarung sofa..then gantikan ngan langsir lain..pastu sarungkan sofa ngan sarung yg wangi..pastu sambung jahit tudung zeti mintak tlg repair..pastu sambung jahit riben ke baju adik balqis..telah sekian lama riben tu bertapa dlm almari..gara2 ummi yg maleh nak bukak mesin jahit tu kan..Alhamdulillah selesai sudah..:)

sabtu: wat 1st biskut raya..biskut cornflakes..biskut paling senang..n dptla almost 100 biji utk 1 adunan..then, ptg tu gi berbuka di umah kakak ipar @ shah alam..tido sana n sahur sana...mcm2 food ada..Alhamdulillah...this year kakak ipar ade buatkan kuih tart nenas..so, die dah reserve 100 biji utk ummi..bestnyer..thanks nyah..:)

ahad: pagi tu gi shopping at pasar tani di padang jawa...best..dpt shopping tudung ummi sehelai n tudung raya untuk adik balqis 2 helai..tgh hr tu balik la ke umah sendiri..then kemas2 sket rumah..pastu rest and qadha tido..sbb ngantuk banget la..berbuka as usual, hubby beli..:)

isnin: 1st time gi jusco cheras selatan..before nak gi tu sempat call tini, tanye jln mane paling senang nak pi..maklumla i kan tak kuat shopping..hahaha...gi sane ngan hubby...actually misi hr tu mmg nak beli baju n sluar hubby + kasut raya kekanak nestum tu...ummi pi sane mmg takde duit pun dlm poket..so, utk ummi hanye beli handbag aje..memandangkan handbag dah tade yg cantik2..pi opis pun bawak beg paling cun gitu..tak caye tanyer makcik zeti..hehehehe...mlm tu start buat 2nd biskut raya..recipe from internet..try and error je..dgn bahan yg tak cukup cam dlm recipe tu, ummi buat jugak..maka modify la sket recipe tu..jadilah biskut oat coklat version ummi..lutfi kata sedap..

selasa @ merdeka day: just having some good rest gara2 tak cukup tido sebab siap bakar biskut raya mlm tadi sampai kul 1 lebih..huhuh..sbb biskut tu kembang jadi dpt byk gak la utk satu adunan..:)

malehnyer nak masuk opis sok..sok pagi nak kena pi kelana jaya ade meeting..n ade lagik meeting and briefing nak kena arrange before cuti raya ni..hope sumenyer ok..

okies guys..selamat berbuka.. :)


2 comments:

  1. fuhhhh
    in preparation for raya nampak!
    keep up the good work sue!
    aku pon nak baut kuih cornflakes gak tapi tak ter-start pon lagi.. hehehe..
    ntah jadik ntah idak ni..

    ReplyDelete
  2. my 1st sekut pon cornflakes bubblerice ..dpat la 3 balang,utk mum & MIL.
    erk..mintak recipe utk ota choc tu bleh Sue?
    mau but yg simple jek ...

    ReplyDelete