Search This Blog

Loading...

Followers

Wednesday, January 19, 2011

New year again!! Welcome 2011!!

this new year mmg busy tahap gaban le kots..n miskin tahap ape tak tahu ler..duit mengalir cam air..plus tade mase nak update segala2 nya...huhuhu...

sebabnyer2:
1. anak dah nak masuk skolah (walaupun 2 org jer).. i can't imagine ibubapa yg lagi ramai anak nak sekolah...:)

- registration adik @ PASTI - RM600++ (skali ngan day care fees - RM170 per month + registration, baju n buku). baju skolah baru pulak thn ni n sepasang RM 30...lebih RM10 dr baju abg lutfi thn lepas..yuran skolah PASTI baru adik ni pun mahal sket dr abg lutfi dulu..RM80 sebuln..bajet monthly ummi mmg lebih sket la kot thn 2011 ni..

then, stok baju baru lambat sampai..so, adik pi skolah pakai baju biase for 1 week++...pastu baru dpt baju..baju baru ni lagi cantik with tudung light yellow...gambar dah amik but cable camera duk mane ntah..so, al-paham2 aje la kan..:)

-registration abg lutfi @ SRAI B. B. Bangi - registration RM200++, yuran makan sethn RM500 and yuran PIBG sethn RM100. then, kena bayar orientation week fees RM20...almost RM900 habih on that day..kelengkapan skolah (baju+seluar+beg+buku2 = RM400)..hari registration tu ken que beli buku pulak..total beli buku kat skolah RM150 - sbb ummi beli sume buku optional tu..heheh..senang lutfi nak wat reference n latihan di rumah...

hari suaikenal jatuh pada 30/12/2010..ummi tak sure kena pi skolah pakai baju sekolah ke tak..hahaha..mmg jakun sungguh ummi lutfi ni....cube call skolah tapi tak angkat..just to double confirm...end up, ummi decided untuk lutfi pakai baju biase aje..hehehe..(lagipun ummi malas nak cari baju skolah baru beli sbb umah duk tunggang terbalik lagik kan..)...dah le pegi pagi tu lewat..sampai skolah kul 9.30..patut start kul 8.30am...siap gi mkn lg before tu..takut kakak nini lapar pulak..sbb kakak nini ikut gi tgk skolah lutfi.. :)...bile dah sampai terus bawak lutfi pi kelas..tebalkan muka mintak maaf kat cikgu sbb dtg lewat..then trus ummi proceed gi bayar yuran and beli buku di koperasi skolah..

habih citer hari suaikenal..

citer 1st day lutfi & balqis di skolah pulak..

lutfi ok aje..mcm biase seronok jumpe kawan baru..abah yg hantar n tunggu abg lutfi since ummi kena hantar adik ke PASTI..1st day adik di PASTI. Alhamdulillah...adik tak menangis and she cool je kat skolah...then, ummi pun tinggalkan je adik kat skolah and promise kat cikgu to take her home by 11am++....kebetulan mmg parents PASTI kat situ tak ramai yg tunggu..tak mcm skolah PASTI abg lutfi dulu..ummi pun pegi le ke sekolah abg lutfi pulak...ummi n abah tunggu lutfi sampai setel beli buku yg tak dpt beli mase hari suaikenal hr tu..then, pi shopping susu n brg2 yg tade utk anak2...pastu blk n amik adik..kul 3.30 ptg, kuar umah amik abg lutfi...sbb baru nak arrange transport abg lutfi..yuran bas RM25 utk sehala..sbb pagi2 ummi/abah akan hantar abg lutfi n cuma blk je abg lutfi naik bas sekolah dan blk ke PASTI adik...

2nd day, pagi tu abah hantar abg lutfi ke sekolah cam biase n ptg tu tugas ummi to monitor dr jauh je..nk tgk betul ke tak abg lutfi naik bas skolah..heheh...the rest ummi leave it to abg lutfi untuk menguruskan diri nyer sepanjang waktu sekolah..byk bas skolah kat luar tu..berkali2 ummi pesan kat lutfi dr mlm sampai pagi....dan hafal no plat bas pakcik zul..then, mlm tu siap suruh abah beli kad yg boleh gantung dibaju dan letak info pasal transportationnyer...Alhamdulillah..he is doing well at school..even tho ummi tgk abg lutfi comot je bile time blk skolah tu..hasil tinjauan dari jauh la ni...itupun mase tgk lutfi dah sampai kat PASTI, bleh plak lutfi nampak kete ummi..hahah..jenuh le menyorok dlm kete tu...hahaha

2. pindah rumah - sampai skang umah trabur tahap ape tak tahu ler..bile nak cari brg je, selongkar plastik hitam..n masih byk brg yg dicari tak jumpe sampai skang ni..huhuhu

3. kemas umah lame sbb dah ade org nak sewa - jenuh kemas ngan hubby..Alhamdulillah mama n abah ade dtg sini..so, mama byk tolong kemas pinggan mangkuk sume tu..tapi sian kat abah sbb kurang sihat...1 week jugak la mama n abah berkampung di sini.. :)

Anyway, all the best to everyone.. :)


No comments:

Post a Comment