Search This Blog

Loading...

Followers

Tuesday, December 1, 2009

**I'dul Adha**


As planned, this eid will be celebrated at Penang...including ibadah korban...but my raya day turn out to be really flat day...since sakit perut and cirit-birit sampai badan jadi lemah sgt...so, tgk la muka yg tak bermaya n cam ape je tu.....hihihi...end up, rehat je byk..but i'm still bring kids to masjid for khutbah and solat hari raya..

2nd day raya is our korban day...8.20 am reach at 'tempat korban' - surau Ustaz Bakar...so, byk pics ditangkat kat sini...lutfi n balqis la paling sonok..their 1st experience tgk lembu disembelih....Alhamdulillah diorang ok and tak takut...lutfi is our cameraman on that day..so, byk la gambar lembu yg lutfi amik...heheheh....as you can see in this post....

after dah siap tu, went back home and continue preparing brg2 untuk dimasak...since mlm tu tok n tokwan buat kenduri korban kat umah....masak sendiri n byk keje kena buat...ngan perut tak sihat2 tu, Alhamdulillah ummi managed to help tok n tokwan untuk buat byk keje jugak....

Kenduri going on smoothly....Alhamdulillah...selesai sudah ibadah korban untuk tahun ini..Semoga korban ini diterima Allah hendaknya...Semoga Allah permudahkan lagi ibadah korban kami di masa akan datang....Amin....
on the way back to KL, we stop at Politeknik Sultan Azlan Shah, Tg Malim, antar anak sedara hubby yg study kat situ....


1 comment:

  1. Ngeri gak eh..lembu kena sembelih..aku tak penah tgk lah..siap ada jentera pengangkat lagik..

    ReplyDelete