Search This Blog

Loading...

Followers

Monday, December 28, 2009

not in the mood@kisah lutfi

i'm not in the blogging mood..huhu..
don't know why..????

lately, sakit telinga dengar bebelan org2 di opis...hihih
ade je yg tak kena...
buhsan la.....
lenkali, don't simply blame anybody/anything...
make sure you find an interim solution and pls log all problems found for further investigation and action...
bla sana bla sini...no point beb....

last weekend, my duty is taking care my son and daugther yg demam...
sian adik balqis n abg lutfi..
abg lutfi yg kena dulu...then dah adik plak berjangkit...
Alhamdulillah adik n abg nak mkn ubat....
hopefully today both of them sihat as normal...

nak dijadikan cerita, last friday morning....
abg lutfi hilang di puduraya...
nak luruh jantung ummi bila tgk abg lutfi dah takde kat tepi ummi.....
end up jumpe lutfi kat satu kaunter tak jauh dr situ dengan bantuan org2 yg berhati mulia di puduraya...Alhamdulillah...tak lama mencari....ummi yg tergamam ni...sampai lupe nak ucapkan million thanks to those yg tolong ummi at that time...
Really..really..appreciate it...
dan ummi doakan semoga Allah permudahkan segala urusan org2 yg membantu melindungi lutfi di dunia dan di akhirat...Amin....

sian sgt abg lutfi....blk tu, die demam....so, ummi pesan la kat die...lainkali if berjln, sentiasa kena ikut ummi or abah...
Semlm die pi pasar mlm ngan abah..die ikut je abah n tak berjln sendiri2 lagik..
Semoga ianya berkekalan selamanya...Amin...

6 comments:

  1. Ya Allah... Abg lutfi jgn buat mcm tu lagi ya....sian ummi...kalau aunty ros pun mesti rasa nak luruh jantung.... nasib baik ada org yg baik hati...

    ReplyDelete
  2. can imagine! huhhhh..kite kene lebih berhati2 kan..bebudak ni mmg panjang je langkahnya

    ReplyDelete
  3. ya Allah sue, dah la kat puduraya tu. kalau aku, mmg panik abis la. si alesha pun masa kenduri umah makcik aku, tau je la kan kat umah flat. pelamin plak kat atas, aku yg dah sarat ni jadi tukang jaga umah kat atas la. yg lain semua ke bawah kat khemah tunggu pengantin. si alesha seronok la turun naik, sekali tu die naik sorg sampai tkt atas, padahal umah makcik aku tkt 2 je. berderau darah aku dgr suara die nangis tapi aku tak nampak mana org nyer, turun naik aku cari, last2 jumpa kat tkt atas, die tgh nangis cari aku. bertuah betul budak ni, kasi panik aku jer :)

    ReplyDelete
  4. Su, Aku paham perasaan ko sbb aku sendiri pernah mengalami awal tahun lepas. SI ADIK(LELAKI). dia 4yo.kat Giant depan rumah aku.Masa memula dia dok sebelah aku. then tak ada,aku berpaling kot dia ada kat abah dia.Tak ada jugak. Gelabah gak. Pecah aku cari kanan.Abah dia cari ke kiri. Kakak dia dah nangis.Nasib la tak jauh sangat sbb sedar cepat.rupanya dia dah jalan kat pintu utama Giant tu. Jumpa2 tu, kena marah dulu la kat abah dia.. Esp budak lelaki, sangatlah aktif. Lepas tu aku cakap "UMI TAK NAK BAWAK DAH ADIK GI MANA2.FULLSTOP."- Jumie

    ReplyDelete
  5. hati ibu kan...sure luruh jantung rasenyer bile jadi camni...ni kali kedua dah rasenyer lutfi ni ilangkan diri dr ummi n abah die...1st time dulu, mase die baru je dpt kaki..dlm 1y.o++...ilang kat warta bangi tu....dlm otak ni dah terbayang2 la lutfi jatuh escalator la..sbb duk tgk escalator tu duk berjln je kan...huhu...sbb tu la abah die mmg tak suka bawak kanak2 nestum ni gi jln2...si adik ni tak penah lagik..sbb si adik ni sokmo nak dukung ngan ummi jek...huhuhu...

    lepas kes tu, abah lutfi kate if nak bawak lutfi, ummi kena ikat badan/tgn lutfi n tgn ummi...so that die tak dpt gi jauh2...:)

    alesha..alesha...budak2 besar tu mmg suke naik turun tangga ni..same la balqis..cume balqis ni suke berkepit ngan ummi jek..so, die kurang la nak jenjalan sane sini...abg die gi main pun, die jrg la nak ikut..kdg2 tu ikut jugak...

    ReplyDelete
  6. astaga...mmg luruh jantung anak hilang nih...pudu plak tuh..temapt tersesak kat kl ....
    patut la kan mat salleh ikat anak dorg kan..kite plak tak sanggup rasenye nak pakai tali ikat tuh kat bdn anak kan...
    tp tu la ...dah namenye budak ...cepat jer..alhamdulillah tade ape2..

    ReplyDelete