Search This Blog

Loading...

Followers

Wednesday, June 9, 2010

Su..bila lagi??

1. I hate this question in whatever matters (work..kids..etc..)
2. who are us to question about takdir Allah and also kemampuan org...tak semua org mempunyai kemampuan yg sama...semuanya ditentukan Allah..walaupun kita sebagai manusia kena berusaha..but we know what is best for ourselves isn't?
3. mind your own business..hahaha

this week..asyik meeting jek..if kite gi meeting lenggang jek takper..ini kite la nak kena prepare sume benda tu..huhuhu...pastu bos1 soh wat ini..bos2 soh wat itu..bos3 soh wat itu...so many bosses....maklumla kuli kutip kan..hahaha...nak wat camno...redha aje..hehehe

kite pi OJT sudah ade boss bising...nak incident report hr ni la..nak itu la..baru 2 hari beb...ade plak kuar statement, dah keje lame pun nak gi OJT ker..hahaha..ikut suka i la nak pi OJT..dah i mmg tak tahu benda2 ni..nanti bile kite tak paham, die gak bising...ishhh..cakap tak serupa bikin la..abaikan...tayah nak stress kan diri anda yer....if sakit nanti, sendiri susah ye tak...so keje biar berpada2....rezeki di tangan Allah...janji kite kena bekerja kerana Allah dgn seikhlas hati...:)

Happy working.. :)

6 comments:

  1. sabar je la kak su... susah payah kita bukan org tau... rezeki semua Allah yang berikan... bukannya depa2 yg byk ckp tu yg nak bagi...

    ReplyDelete
  2. yep betui sesgt...
    bile nak tukar angin la...cari post manager la...being an asst manager selama berthn2 doesnt mean kita tak perform kan..just that rezeki org lain2 & mcm aku..mmg aku pilih nk dok sini yg dekat ngan rumah :D ...takde jem2 takyah nk pk parking berbayar sampai seploh hengget sehari..takpe la...ai belum cukup workaholic la uu :D ..tp kalo post tu dok area sini ...konfem kite nak grab kan kan ..

    ReplyDelete
  3. bila lg ape ni kak? biar la org nak kata apa

    ReplyDelete
  4. jgn stress2 ok..life is too short to think of those stupid little things.

    * pg ni yati masuk meeting dah kena sembur bertubi2 dek chairman...adusss berdesing tinga ni tp control diri tahan sabar huhu

    ReplyDelete
  5. jap.. tak paham.. tak paham..
    OJT tu aper?

    oh, su, bila lagi? hehehehhe

    ReplyDelete
  6. su, rileks rileks.... abaikan mana yang tak membawa manfaat. :)

    ReplyDelete