Search This Blog

Loading...

Followers

Monday, June 7, 2010

tiring day!!!!

such a tiring day for me since need to attend last minute urgent meeting for big project under my customer at JRC...then, for a 2nd time need to travel by ERL & LRT to JRC. feel like huh...i wish i can drive but sian kat hubby plaks..then, sacrifice naik public transport....melecet kaki berjln ke JRC tu..huhu

on the way back was a nightmare for me...mcm sardin beb...worse case mase naik komuter....kena tolak sampai cam nak terjatuh mase nak masuk dlm komuter tu...then, sakit pinggang banget la kena berdiri dari dlm lrt until komuter...so, amik kids pun around 7.30pm..

as usual, lutfi will crying everytime ummi n abah blk lewat..so, same as today..hahaha...adik cool jek..siap nak gi tido ummi cikgu ina lagik..hehehe....abg lutfi ni sungguh la manja orgnyer...sampai tak lalu mkn la abg lutfi dibuatnye...sorry lutfi...ummi n abah keje..

i can't imagine camne la org yg gi keje everyday naik public transport...penat kan kawan2...inilah pengorbanan org kate...but after almost 6-7 years, tak penah naik komuter..mmg byk perbezaan nyer...org terlalu ramai..then org skang ni mmg kuat kudrat menolak org utk masuk dlm train..unlike my previous time travel using komuter while pregnant to lutfi...byk kenangan pahit+manis..hahaha

2 comments:

  1. akak naik komuter tu yang coach pink ker? hmm mmg betul kak, naik public transport sgt memenatkan.. tambah lagi kalau kena jalan jauh.. berhimpit2 mcm sardin, kena plak bau dah macam hape petang gitu.. adeeehhh...

    ReplyDelete
  2. komuter tu mmg option terakhir antara putra, star & erl..kalo terpakse pon, aku mmg akan try make sure akan naik di stesen yg paling last dari line lain...kalo dari kl sentral nk balik serdang tuh...aku sanggup naik erl turun kat bdr tasik selatan, baru naik komuter ke serdang (satu stop je kene dok dlm komuter :D)..lebih selesa & save masa sbb komuter kan suke stop lame2 n slalu delay..tp ongkosnye lebih sket la :D

    ReplyDelete