Search This Blog

Followers

Friday, November 13, 2009

Bihun S'pore..


Bahan2
1. Bihun - 1/3 bungkus(rendam dulu bagi lembut)
2. Bawang putih - 4 ulas
3. Lada hitam - agak2 n if nak pedas kena letak byk sikit la
4. Carrot - 1 batang
5. Ayam - 4-5 ketul(dipotong kecil2)
6. Sedikit minyak masak untuk menumis
7. Garam secukup rasa
8. Sedikit Air

Cara2
1. Tumis bawang putih dengan minyak sedikit sampai kekuningan
2. Masukkan air, carrot, ayam dan lada hitam
3. Masak sampai mendidih dan letak garam secukup rasa
4. Masukkan bihun dan kacau sama rata sehingga bihun lembut dan masak
5. Sedia untuk dimakan

Selamat Mencuba!!

2 comments:

  1. kalau saya tak guna ayam, tetapi udang. Resepi mak. Raya hari tu bape round tah goreng mihun ni bila masa sedara-sedara datang.. hehe..

    ReplyDelete
  2. Tambah kiuh ayam utk menambahkan kesedapan..

    ReplyDelete