Search This Blog

Loading...

Followers

Thursday, November 5, 2009

Resepi: Ayam Bakar Madu

Bahan2:

ayam - 1 ekor
*halia - 1.5 inci
*bawang besar - 2 biji
*bawang putih - 5 ulas
*serai - 2 batang
garam - secukup rasa
kunyit - secubit
sos tiram - 1 sudu teh
madu - 1 sudu

Cara2:

1. Blender semua bahan2 bertanda (*)
2. Perap ayam bersama bahan2 yg di blender dan semua bahan2 lain selama 1 malam. (if nak mkn cepat, tak perap pun takper..sbb saya buat mmg tak perap langsung...hehehe..but lagi lama perap, lagi sedap la kan...)
3. Letak ayam dalam tray oven dan tutup dengan aluminium foil
4. Kemudian bakar dalam oven selama 1 jam pada suhu 180-200 darjah celcius.
5. Sedia untuk dimakan.

Selamat Mencuba!!!

2 comments: