Search This Blog

Loading...

Followers

Wednesday, August 25, 2010

15 Ramadhan...

Sudah 15 hari kita berpuasa but ummi not..for sure you know why..but i'm hampir kantoi ngan lutfi..susah nak sorok makan n minum dari anak teruna tu sorang..hehehe..and die siap tegur..ummi tak smayang lagi kan..hahahaha...sbb biasenye ummi akan sambung solat isyak sampai terawih..and lepas solat maghrib akan sambung baca Quran..so, ummi akan duk dlm bilik agak lame sampai selesai semuanya..but last 4 days, ummi duk melepak je ngan die..mujur die tak tanye hr2..heheh..on the 1st day aje die tanye...

memula dulu ummi tulis niat puasa kat whiteboard and remind die utk bace every night..but as of last week, Alhamdulillah lutfi dah hafal..n white board sudah kosong..sape padam tak sure..kdg2 adik balqis sokmo duk menulis mcm2 kat whiteboard tu sampai kering marker dibuatnya...:)

lutfi masih berpuasa seperti biasa..Alhamdulillah...

persiapan raye plak..dah beli la sket2..n kena prepare duit siap2 utk tailor ni..ahah...byk rasenye baju yg ade kat tailor ni..

baju melayu lutfi-1 psg, baju raihan lutfi-1 helai, baju kemeja lutfi-1 helai, baju kurung balqis-1 psg, baju kurung moden balqis-1 psg, blouse balqis-1 helai, baju ummi 4 psg..huhuhuh...byk sungguh..actually ade 3 additional kain yg ummi sendiri sudah lupa..n kain tu dah ade kat tailor..tetiba kak rozi a.k.a tailor ummi call tanye kain ni nak wat patern baju ape..ummi mmg dah taleh nak recall dah kain ape yg ade kat kak rozi..so, just mintak die wat baju spt biase..tu jadi byk tu..

itu tak masuk baju yg tok dah tempah utk cucu2nya..lutfi n balqis dapat lagi sorang sepasang baju raihan n baju kurung..tok beli kain boria utk depa..balqis n mimi, akmal n lutfi..cuma nini je lain n of course si kecik syasya lagik le lain kan..:)

meriah baju raya depa ni..kasut raye blom beli lagik..baju kasual dah byk rasenyer..weekend hr tu nak beli sluar kat abg lutfi tp adik balqis dah sambar siap jeans flower2 utk die..huhu..laju sungguh si kecik tu..pantang nampak yg chumel2..mujur die bg ummi simpan baju2 raye tu...end up sluar abg lutfi jugak tak jumpe..nanti ummi cari lain la..

this weekend plan nak wat kuih raye..tak sure le jadi ke tak..nak wat yg simple jek..
thn ni rasenyer beli kuih paling sket..utk mama kat kampung je sebenarnye kuih2 yg dibeli tu..so, sket je la nak top up kuih raye ni..

2 comments:

  1. sakannya ummi lutfi sampai 4 psg baju!!
    ai jugak yg tade baju raya huhuhu

    ReplyDelete
  2. err sue, sama la kita. mak nye yg sakan berbaju raya. itupun ada lagi selai masih kat tailor ahahahahah

    ReplyDelete