Search This Blog

Loading...

Followers

Friday, August 6, 2010

busy beeee....

really busy lately with office work...mmg tension banget..huhu..
nak amik cuti pun tak sempat...cuti carry forward last year blom habih lg ni..
cuti this year blom gune lagik...
bile plan nak cuti je, ade meeting tu la..ade meeting ni la..
end up duk postpone manjang je nak cuti tu...
but badan trasa penat sgt..need some rest for myself...
hopefully this coming Ramadhan, keje kurang la sket..
sonok rase nak puasa ni..hopefully lutfi dpt puasa tahun ni..:)
dah janji nak beli kasut raya keras untuk die..macam mane rupe kasut raye keras pun tak tahu..hehehe
nak motivate die utk posa la ni..umpan..hehe

hadiah utk lutfi sbb layak dpt masuk sekolah integrasi, tok dah reserve dah..
Alhamdulillah..:)..sblm masuk skolah thn depan, baru leh beli..
ummi gak tak beli ape2 utk lutfi sbb abah dah hadiahkan basikal utk lutfi hr tu..:)

tadi ummi dah beli baju raya kasual utk dua bradik tu..Alhamdulillah..
ade sale kat poney tadi..
baju melayu n kurung dah ade ngan tailor dah..
tinggal nak beli kasut raya and maybe lagi spasang baju raya kots..
kuih raye pun dah tempah...hehe
plan nak gak buat kuih raye 1 or 2 jenis..
tgk la tahap kerajinan ummi ni haa...
ummi ni tak seproductive ummi/mama/ibu org lain yer lutfi n adik..hehehe
ade aje alasannyer yer..

latest incident ptg tadi di padang permainan...
sian adik..mulut nyer dah bengkak dan berdarah..
dek kena lutut abg yg tgh ayun buai dengan lajunyer...
huhuhu
ummi tak sempat nak tangkap adik mase die lari nak ke side sebelah sana..
terpelanting adik lepas kena lutut abg tu..
tergamam gak la ummi bile tgk adik..
so, ummi kena la dukung adik dr taman permainan sampai kerumah..sbb adik dah melalak sepanjang jln tu..
sian adik..tapi dia main ok je mlm ni..hope adik cepat sihat yer sayang...:)

Sempena Ramadhan yg bakal menjelma ni..
Saya ingin memohon kemaafan dari semua rakan handai yg mengenali diri ini...
Maafkan diatas segala kesalahan yg sengaja dan jugak yg dilakukan tanpa disedari..
Sesungguhnya daku seorang hamba Allah yg kerdil yg sentiasa melakukan kesalahan...
Maafkan daku...
Semoga ramadhan kali memberi seribu keberkatan buat kita semua...
dan Semoga kita dapat mengumpul sebanyak mana pahala di bulan yg penuh rahmat ini...Amin..



3 comments:

  1. Selamat Menyambut Ramadhan sue !!
    semoga kite kureng sibuk laa sket dan dapat luangkan masa beribadat, dan untuk family..

    cayalaaaa lutfi dapat masa integrasi.. kat mana?
    amin dapat skolah kat ngan rumah ni je..
    tak terpikir plak nak register skolah integrasi..

    ReplyDelete
  2. Salam Ramkadhan al-Mubarak untuk kau sekeluarga :) dan tahniah untuk lutfi juga sebab dapat masuk sekolah integrasi tu. plan nak suh alesha masuk situ gak nanti (padahal lagi 2 tahun tu ahahaha)

    ReplyDelete
  3. wah sakan dah persiapan raya korang!
    yati gak tak wat pepe lg. Baju kasual bebudak tu mane yg blom pakai considered bj raya jela, baju melayu esok beli ready made jer, biskut tak order lg...sumer x ready lg lah! Kurang excited sbb mama dia taleh melawa time raya hoho

    ReplyDelete