Search This Blog

Loading...

Followers

Friday, August 13, 2010

tewas!

2nd day lutfi tewas sampai kul 6.30 aje..lagik 1 hr je..itupun bile balik dari taska, abahnyer kate die demam and muka dah pucat nampaknyer...takut pengsan pulak if nak tunggu lagi sejam...pastu terus bg lutfi berbuka puasa...kat nursery pun baring aje n badan rase cam nak demam kots..ummi kesian and bg lutfi mkn..baru die ceria sket lepas tu...abah siap pesan kat cikgu taska, if lutfi nampak tak larat sgt, bg die berbuka je...

memula tu abahnyer kate soh posa sampai kul 12 je..tapi ummi tak setuju sbb lutfi dah bleh puasa lebih dari tu..bile lagi nak latih die..if die mmg tak larat sgt, by the time kul 4 lebih tu bleh la bg die berbuka...nak paksa sgt pun sian jugak..kita tak tahu kemampuan die mcm mane kan...just nak latih supaya die dah biasa dgn amalan berpuasa..:)

so, hari ni tak sure camne progress puasa lutfi...sahur mkn roti seketul (roti ade inti kacang merah) then susu sebotol kecil (4oz)..tapi ummi tak limitkan time la utk bersahur..dah masuk waktu subuh pun lutfi masih makan..heheh...sbb makan slow..hehe...

ummi doakan lutfi kuat & tabah untuk berpuasa sepanjang bulan Ramadhan ni... :)

4 comments:

  1. sama la ngan Ammar .. most probably sebab cuaca yg panas sekarang, bebudak tak tahan. asalkan diaorg tau kewajipan berpuasa, pengalaman tahan diri dari mkn & mnm dr subuh ke maghrib ..rasanya ok la kot for their age.
    yg paling penting, kena hormat bulan puasa walaupon x berpuasa ...tak bole mkn & mnm sesuka hati depan orang.

    ReplyDelete
  2. bwahahaha
    sama laaa kite weiii..
    well, lutfi lagi hebat dari amin laa..
    amin tak sampai lagi pkol 6 ni.. paling jauh 5.30ptg.. hehehe

    ReplyDelete
  3. siannya lutfi smpi nk demam!
    idlan pon tewas 2nd day...3rd day br berjaya.

    ReplyDelete
  4. su, takpe,pelan2.nnt dah biasa diaorg akan ok.. kita dulu pun mcm tu jugak,hehe.

    ReplyDelete