Search This Blog

Loading...

Followers

Sunday, July 5, 2009

~Kreatif~

Tengok la ape dah jadi ngan pokok ummi..huhu..sedih betul..this is not the 1st time this pokok kari 'botak' but i don't know for how many times dah...this time is even better than pervious one..kurangla sikit kebotakan dedaun pokok kari ummi..heheh

Lihatlah hasilnya...inilah berkat usaha nur balqis....congrats adik..:)





Itulah alat serbaguna yg digunakan adik untuk mencantikkan pokok ummi...

Last time, mmg botak betul pokok kari ni....siannye...hangin satu badan ummi bile tengok pokok sudah botak..patut la diam je mase tengah masak tadi..rupanya ade aktivity yg paling best...

Alhamdulillah ummi dpt la masak dengan aman..and masak ikan keli kali ni dengan lebih berhati2 supaya kejadian yg lepas tak berulang..heheh...
so, hidangan for saturday as below...

ikan keli masak cili dan ayam masak halia dan kunyit...





betapa malasnye ummi nak potong halus2 halia tu...kekek..

1 comment:

  1. kak su, pokok kari rumah ros pun jadi mcm tu jugak... dah berkali2 kerat pokok tu , bila naik blk, botak balik... selalu dok tgk ada ulat beluncas dok mkn daun pokok kakri tu... pokok kari tu daun dia sedap kot...sebab tu ulat beluncas suka...

    ReplyDelete