Search This Blog

Loading...

Followers

Thursday, July 30, 2009

another 2 days MC...

Just got another 2 days MC from doctor...my eyes still berair n menjadi sepet sebelah + bengkak + merah....
sakit keliling mata..nak sentuh pun sakit..kena sentuh slow je..huhu...nak tengok org pun segan..gi klinik tadi, menonong je jln duk kat tepi skali...so, that tayah jumpe ngan ramai org..heheh...doc tu pulak asyik cakap kesian je kat i..terkena jumpe doc yg same bg MC hr selasa hr tu...hehehee...siap bleh tanye Cik ke Puan ni..hahah...am i look too young than my age? hahah

as of now, got 2 persons with mata sepet sebelah in this house which are ummi and adik balqis...adik balqis dah la susah nak bubuh ubat..macam sakit sgt bila letak ubat tu..adui la adik ni..geram betui ummi..lagi cerdik lagik susah eh...hehehe...mcm2 pujukan dah ummi buat..but sume tak jln...camne ni..any idea frens out there??? ummi yg buntu..

about UAT...i'm really sorry coz cannot complete my portion this week..Already advised my team, if tak dpt siapkan my portion, i'll complete it by next week...don't worry..focus to ur test script first...try to do it at home but my eyes tak tahan ngadap pc lelame...lagi berair n sakit...Doakan yg terbaik yer..:)

5 comments:

  1. semalam bosan time petang, so i jalan-jalan gi u all punya UAT, saja-saje tengok + ziarah kak liza...heheh

    sakit mata nak wat cemana...selamat berehat

    ReplyDelete
  2. sama la..susah tul nk letak ubat mata kat alif ari tuh..so ape yg aku buat..tunggu die tido..mase tido tu la titikkan ubat tuh :)

    ReplyDelete
  3. titik time tido gak kat firas dulu :p

    lamanye sakit mata sue..take care okie...sure konjuntivitis ni ekkk

    ReplyDelete
  4. su, ada bad exp pasal sakit mata ni. hati2 esp for baby. Dulu, sepupu aku mata dia cam sebelah sepet la. Kitorang ingatkan mmg dia mcam tu sejak azali. (even masa dia lahir tak macam tu). Masa dia kecik2 dulu akhirnya baru dapat ilham mata dia jadi macam tu sbb masa dia baby, ada satu ubat mata dr bagi utk titik kat dia. lepas tok aku letak, dia meraung bagai nak rak.(pedih ke apa ke ke tak tau la). lepas tu kesan dia mata dia cam separuh tertutup skit la.Sekarang dia dah 15 thn macam tu. Mata dia dah ok. Mujur la dah ok sekrang kembali kpd mata asal. Kiranya buatnya ada orang pi letak jugak ubat tu, ada kemungkinan makin teruk mata dia or buta ke ... just sharing bukan menakutkan. precaution.JUMIE

    ReplyDelete
  5. thanks kengkawan..tu la mmg risau gak psl ubat sakit mata ni..penah dengar gak bad experience org lain psl ubat mata ni..tapi Alhamdulillah, anak2 ok je lepas guna ubat mata n dua2 dah baik2...cuma mata aku jek yg masih kabur..huhu...sedih..rase tak selesa je mata ni bila nak tgk PC, drive n tgk ape yg org project..huhu...

    ReplyDelete