Search This Blog

Loading...

Followers

Sunday, July 19, 2009

My 1st Sport's Day

Today is my 1st sport's day...i'm so excited and ummi feel the same too..heheh...btw, ummi yg lebih kot...pastu, cikgu dah remind parents tuk bawak food sket la..ade pot luck...so, ummi igt nak order jer..tapi tak jadi..so, hasilnya spt di bawah-puding jagung...resepi from internet...buat 2 adunan n dptla 70 small bekas dibawah....

*i=lutfi
so, early in the morning convoy 3 cars from our house to taman jasmin, kajang..this sport's day was between PASTI As-Syakirin, Taman Kajang Utama and PASTI Taman Jasmin...Conclusionnye mmg meriah la..and need to compete between 2 schools...

Night before sport's day tu, received sms from cikgu lutfi saying that pelajar need to be ready at padang by 8 am..it means that we have to reach taman jasmin at 8am.. but as usual la..sampai sana tadi around 8.15am...pagi2 baru nak belek peta cikgu bagi..mujur convoy..so, sesat tak lama la...

Lutfi yg sakit mata tu pun masuk la jugak..ade 3 acara..1 kalah and 2 menang..menang pun tempat ke-3..jadi la lutfi..sbb luti mmg jln slow motion jek..tak macam biase die main..sokmo laju je..bile kena kat sport's day, slow plak hero ummi ni..aduhai...dpt gak le dua pingat..happy sgt lutfi dpt hadiah...

Adik balqis plak..dah kul 12 tu, die dah sibuk nak susu..pastu ajak balik..dah la ummi lupa nak bawak bekal2 utk buat susu...buat pagi tadi je sebotol...die dah penat la tu main..mujur ade playground kat padang tu..so, ade la tempat adik nak main...mcm2 la ummi kena pujuk adik...maklum la event tu start from 8am until 1pm...mahu tak penat adik tu..heheh..siap ade acara utk parents sume...tapi ummi maleh nak masuk..sbb mood adik dah kureng sket...hehehe
nak kena tunggu sampai last jugak sbb lutfi dpt hadiah..mujur tunggu, sbb ade cenderamata untuk sume students gak..lagik la lutfi sonok..:)


Congrats Lutfi..:)

7 comments:

  1. bestkan tgk anak sport's day hehe. tp lutfi nyer giler lama smpi kol 1..idlan smpi 11ish jer...tu pon kitorang dh rasa penat giler. Firas langsung x nyusu dr pagi sbb yati malas nk pi keta...suap bubur jer ngeeeee :p

    ReplyDelete
  2. eh bila plak mus'ab punya sport day ni? konpius den...wah byknyer pudingggggggg, muat tak peti sejuk tu?

    ReplyDelete
  3. yati: tu la..balqis la yg dah penat..sampai ajak balik..ummi n abah die pun same...tapi layan la abam lutfi jap..die nak amik hadiah..blk tu hubby su kate if sampai kul 11am, just nice la kan..hehe..before anak2 membuat ragam yg cantik itu..kekeke

    farra: x lagi eh farra...akak pun lom rasa puding tu..mase sport's day baru rase..hehe...muat la farra simpan dlm peti ais..kecik je bekas puding akak tu..:)

    ReplyDelete
  4. best aa buat puding tu time raya...wah..dh berangan nak wat open house gitu :p

    ReplyDelete
  5. kat mana plak taman jasmin ni sue? ehehehe
    best nyer ada sports2 day ni. sure panas gile dah sampai kul 1 tu. kalau aku, bukan setakat anak yg meragam, mak nyer pun meragam ahahaha

    ReplyDelete
  6. farra..aku ade beli vanilla mix flan dr unilever..ala2 cream caramel la...plan nak buh dlm bekas kecik2 gitu gak time besday firas nnt :)))

    ReplyDelete
  7. farra: hehe..advance le awak ni..dah pk menu open house gitu..heheh

    tini: taman jasmine tu nak dekat ngan pekan kajang rasenyer..heheh..tula..mak nyer kena bykkan bersabar..if not tak dpt nak layan karenah anak2 yg meragam...ade 1 parents tu kan, siap bawak kelima2 anak dia gi situ..anak yg paling kecik cam baru lepas pantang je..mak n bapa nyer relaks je..tapi org yg bawak anak 2 org ni lagik kalut..

    yati: huhu..rajin le korang ni...letih gile pinggang buat guna bekas2 kecik gitu..lagi senang masukkan dlm bekas yg besar trus..:)cuma taku terlembik ke apa je la susah sket..takleh potong..

    ReplyDelete