Search This Blog

Loading...

Followers

Monday, September 7, 2009

Solat Terawih

Teringat nostalgia lama ketika solat terawih di sggs dulu...huhu...mmg rindu sgt..zaman junior, mmg kitorang akan reserve tempat siap2 time nak berbuka tu...gi booking tempat dgn meletakkan kain smayang di tempat yg diingini (slalunyer cari tempat yg ade kipas or kat koridor surau which akan kena angin malam yg sepoi2 bahasa)...hahah..aci gitu?..sbb of course la senior akan jadi imam yer dak..plus warden la...then, bile dah senior, sokmo la duk saf depan..coz sometimes kena jadi imam and bilal...rindunya zaman tu..

bile di u, sokmo gi surau untuk bersolat terawih dgn ditemani kawan2..seronok...

bila dah keje, gi solat terawih ngan member2 kat masjid je..n sometimes buat sendiri di rumah if tade kawan nak pegi masjid or surau..tapi bile blk kg, lg best..mama slalu ajak gi qiamullail di masjid..seronok sgt..rasa tenang je hati..:)

bile dah kawin, hanya di rumah je la tempat untuk menunaikan solat terawih..memandangkan anak2 masih kecil...tapi Alhamdulillah..masih dikurniakan Allah kekuatan untuk menunaikan solat terawih dan melakukan yg terbaik...Semoga ianya berkekalan selama2nya...Amin...

dah lame teringin nak post psl solat terawih sejak terbaca post Zue..tapi slalu takde mood la nak menaip..padahal internet almost 24hrs kat umah ni..hubby d/l ape ntah.....;)

No comments:

Post a Comment