Search This Blog

Loading...

Followers

Wednesday, September 2, 2009

12 Ramadhan 1430 Hijrah

Hari ni first day adik n abang lutfi bangun sahur...adik demam sikit dr hari isnin petang lagik..tak sure sbb main air lama sgt ke ape..satu hari 3-4 kali mandi..memula mmg time mandi la..pastu adik ajak abang mandi pulak..lepas tu abang ajak adik mandi pulak...sampai kecut2 tangan dibuatnya...plus habih la air kuar dr bilik air tu n ummi kena tunggu depan bilik air ngan rotan..hehehe...sbb klu ummi ckp, masing2 wat dunno jek..hehehe

anyway, ummi dah bagi adik mkn ubat..but as usual, anak2 ummi mmg susah mkn ubat...so, skang ni ummi letak ubat dlm susu adik n ummi need to make sure that adik habihkan susu tu...in worse case, ummi kena letak ubat kot bawah itu..:)

abg lutfi pulak, Alhamdulillah dah bleh mkn ubat sejak warde mase awal thn hr tu..gara2 die susah makan ubat sampai kena warded...dah 2 kali abg lutfi kena warded..

Ummi doakan adik senang mkn ubat dah cepat sembung yer sayang...

So, ummi akan monitor demam adik until tomorrow je kot..if tak baik gak, kena bawak gi klinik la adik yer..risau jugak ummi ni..

adik skang mmg dah petah bercakap...perkataan favourite die skang, 'BODOH'..huhuh..ni mesti dengar kat taska...adik ooo adik...kadang2 die cakap abg lutfi kate die 'BODOH' and ade jugak die kate ummi 'BODOH'...bile ummi marah, baru die takut nak cakap..tapi kadang2 tu die duk cakap ikut suka die je...geram betul ummi kat adik ni...kdg2 ummi kena takutkan ngan rotan, baru la die berenti ckp benda2 tak elok tu...hihihi

mmg petah adik ni berbanding abang mase seusia adik dulu..:)

2 comments:

  1. alesha pun pandai cakap perkataan tu. dengar kat tadika la tu. geram betul aku first time dengar die sebut. pastu jenuh la pujuk die jgn cakap lagi camtu. tak baik. so skang ni kalau dgr je org cakap perkataan tu baik dalam tv ke kat luar ke sure die ngadu ke aku atau nuar kata org tu tak baik cakap macam tu ehehehhe

    ReplyDelete
  2. kak su,Balkis terikut ckp kwn2 la tuh kan..Dugaan kan..nnti die besar sket, mesti die xckp dh..=)

    ReplyDelete