Search This Blog

Loading...

Followers

Monday, September 7, 2009

Weekend StOrY!!

Gara2 dah beli oven chumel untuk menaikkan semangat mem'baking' ni..kenala kemas dapur sket sbb nak letak oven chumel tu kan..:)

disebabkan dah kemas tu, makanya terus le kemas pinggan2 yg masih duk dlm kotak tu(yg masih dlm kotak tu sume hadiah kawin 7 years++ dulu..tak bukak2 lagik)..teringat kata opismate hr tu...pinggan dlm kotak boleh mengundang anai2(bila bukak, mmg dah ade anai2 la..huhu)..risau rosakkan kitchen cabinet, maka kuatkan usaha untuk mengemas jugak..tapi sampai skang, masih lom siap2 lagik..haha...buat sambil2 kan..satgi sikecik tu nak itu, nak ini..bila dia tido skali ngan ummi lelap..heheh...pastu si kecik balqis tu asik nak 'dukum' je(cam baby la adik ni)...huhuhu....

Berplastik2 sampah yg dibuang semlm..haha..biaselah kan..skali ngemas gitu la...akan diteruskan lagi usaha itu hari ini..maklumla kitchen cabinet tak penah dikemas since 4 years ago..mase mula2 pindah rumah ni dulu..heheh..punye la rajin ummi die ni kan...status skang ni, almost done la..tinggalkan lagi baper pintu yg belum dibuka untuk dikemas...:)

So, itulah keje this week sempena cuti 3 hari ni...cam kemas umah nak raye plak..padahal tak penah pun rajin nak kemas bile nak raye..sbb bukannyer raye kat umah sendiri pun kan..hehehe

same goes to last week...last week, mase cuti 3 hari tu, langsir2 telah selamat bertukar warna...guna yg lame je..sice last year baru buat langsir baru kan..berjaya tukar semua langsir..yg letihnyer langsir ni, sbb besar kan..pastu ummi plak pesen takleh la nak pasang je langsir tu tanpa iron sumenyer...cam tak puas hati..so, kenalah iron every each kain besar2 bagak tu kan..then pasang..Alhamdulillah...

next week ape pulak aktiviti nyer yer?...hmmm...akan dipikirkan kemudian..

Hari ni sahur, hubby goreng nasi ngan tuna n hubby clearkan sume pinggan mangkuk yg blom dibasuh dlm sinki..plus this week, abg lutfi plak demam...adik balqis demam last week...mkn ubat, kebah jap..pastu panas balik..Alhamdulillah abg lutfi dah senang mkn ubat...terbaring je la die..Sian abam lutfi..Ummi doakan semoga abg lutfi cepat baik yer..:)

oppss...lupe plak nak citer kisah abg lutfi mase gi beli oven tu...abg lutfi ni duk sibuk tarik sorang uncle ni kat dlm kedai tu..actually die igt itu abah die..heheh...lawak la abg lutfi ni...die nak tarik abah die ke cashier sbb nak mintak byrkan dienyer lampu suluh....ntah ape la die nak buat ngan lampu suluh tu...end up die menangis bile tau salah...maybe sbb die malu kot...heheh..sian abg lutfi..lain kali tgk dulu org yer..jgn tarik2 je org tau..hehehe

*dukum = dukung

6 comments:

  1. wah..nanti dh siap kueh raya post le gambonyer..jeles laaa...

    ReplyDelete
  2. selamat mengemas rumah... mesti seronok bila semuanya dah selesai... kepuasan gitu :)

    ReplyDelete
  3. farra: blom tentu akak buat ke tak kuih raya ni..heheh...sbb dah byk gak le kuih raye yg telh selamat di order..sbb tak konfiden leh sempat buat ke tak..maklum la dah 8 yrs ++ tinggalkan zaman baking ni..:)

    suraya: thanks..:)

    ReplyDelete
  4. waaa tahniah dh ade oven baru!
    pasni sumer bley home-made je sure bahagia :)

    ReplyDelete
  5. kak sue, selamat membaking.... kalau ada belen tu pos la mai sini...

    ReplyDelete
  6. yati: hohoh..akan su cuba untuk buat la..if rajin n jadi..hehehe

    ros: thanks ros..yer yer if k.su rajin kan..if maleh camno tu..heheh..if pos, sampai kat ros dah basi...heheh

    ReplyDelete