Search This Blog

Loading...

Followers

Wednesday, October 14, 2009

Cuti2 at PD

Our plan to go to PD was smoothly goes as planned. Alhamdulillah. Mama reached my house around 10pm, 9/10/09...so, saturday morning we start to cook dishes for our trip to PD. I've booked Kotamas Bungalow at PD..this is my 1st time to stay at this bungalow.. mase gi bayar kat org kotamas tu, dah tanyer dah ade signboard ape kat jln nak masuk ke bungalow tu..die pun ckp la 'banglo kotamas'..when reach there..mmg kitorang tak nampak that signboard..what we saw is only banglo TM...but, we just follow that signboard until we reach kawasan yg penuh ngan semak samun...n kat situ byk plak beruk2 kecil yg menyambut kedatangah kitorang..mase tgh cari guard tu, my mum n sister siap dah masuk that bungalow and mmg empty je la..tade brg ape2...pastu berhabuk tu tayah cakap la..trasa cam kena tipu la plak time tu...pastu kitorang try le ketuk2 umah kecik kat tepi banglo tu...die kate banglo ni tak sewa dah..banglo yg disewa tu lagi atas...means kitorang dah salah redah la ni...hahaha..bersyukur sgt time sbb bukan rumah itu yg bakal didiami oleh kami mlm itu...tak pasai2 kena bbq ngan penyambut tetamu tu..hehehe

then, kitorang kuar blk dah jln terus lagik sampai 1 simpang, baru la jumpe signboard kotamas...mak ai..dlmnyer eltak signboard..kena letak depan sikit kots..baru le org perasan..Alhamdulillah mmg cantik la banglo tu..ade 2 biji..unit A and unit B..pastu ade kawasan luas utk parking dan ada pagar..very convenient untuk budak2 main..




Alhamdulillah rumah tu complete...itu je gambo yg diambil kat banglo tu..dlm fb ade la lagik..but lupe banget nak amik gambo2 untuk dlm banglo tu..tapi mmg complete la..nak bbq pun bleh..tapi brg2 nak masak kena bawak sendiri la yer...:)

sbb dah sampai lambat ke PD on saturday tu, then kena la mandi laut esok harinya...lepas dah siap masak for breakfast ngan mama, then gi tgk org mengundi sat...mmg mama n abah plan nak tgk suasana pilihanraya kecik di PD...that's whay our cuti2 kali ni on the same day ngan hari pilihanraya...hehehe

bab jam tayah cakap la kan...sume org tau kot..sampai dlm tv advice not recommended to go to PD during that weekend...:)

itu aje la citer jln2 ke PD yer....hopefully ade cuti2 malaysia lagik la bln 12/cuti skolah nanti kots...

No comments:

Post a Comment