Search This Blog

Loading...

Followers

Tuesday, October 27, 2009

Exam Week ~ Lutfi ~

dah 2nd week dah minggu ni untuk exam week lutfi..ummi sibuk + takde mood nak update blog to broadcast psl exam week lutfi..actually this week only for hafazan surah, doa dan hadis2 je untuk kanak2 5 thn....

but tadi mase ummi antar lutfi gi school, jumpa la ngan cikgu lutfi...tanyer la pasal exam diorang...cikgu lutfi cakap yg budak 5 thn ni byk tak habih lagik examnyer...normally cikgu bagi 1 hr to complete the exam paper but kanak2 5 thn ni agak slow sket, so ramai yg tak dpt complete within the time given...and cikgu pun tak la push diorang since diorang baru 5 y.o kan...so, this week kanak2 nestum itu termasuk la lutfi kena sambung lagik buat paper exam yg tak habih2 tu..hehehehe...

as usual, ummi nak la ajar lutfi kat rumah....and lutfi sungguh byk alasan...and bagi ummi sungguh byk dugaan nyer....

ummi : lutfi, jom kita bace ayat seribu dinar
lutfi : kejap ummi, saye nak susu

ummi : OK..habih minum susu, kite bace k..
lutfi : OK


sesudah lutfi minum susu...

ummi : ok lutfi, jom cepat kite bace lagik
lutfi : jap ummi, saye nak pi toilet..nak be**k
ummi : alasan lagik lutfi ni...

sesudah selesai urusan lutfi di toilet...

ummi : jom lutfi...kite bace lagik
lutfi : ala ummi, saya nak main game...

end up ummi pun maleh la nak ajar lutfi...hahaha...byk sgt alasannyer...geram sungguh ummi....

pastu soh abah pulak..abah punyer stail lagik syok..hehehe
abah bace, then lutfi tlg dengar and ikut sket2 jer...hahaha...
dah habih seround abah bace...abah pun stop..dah tu, abah soh lutfi simpan...
hahahahaha...abah kata nanti lutfi hafal sendiri yer..kakakak
sungguh terror abah ajar lutfi...:)

taper la lutfi...next year ummi kena more straight sket ngan lutfi kots..if not, mmg lutfi tak belajar la nampak gayenyer..hahaha

itu saje kisah lutfi nak exam..hehehe

To Lutfi, Gud Luck Dear..Do ur best...if lutfi dpt no cantik2..ummi n abah bg hadiah yer..tok pun nak bagi jugak..hr tu tok ade bgtau ummi kat phone....hihihi...

1 comment:

  1. tergelak2 saya baca post ni. btw, cara abah mmg COOOOOOLL.. hehehe

    ReplyDelete