Search This Blog

Loading...

Followers

Friday, October 2, 2009

Jamuan Raya + Duit Raya

Hari ni jamuan raya anak2 di nursery diorang...so, ummi pun masak la puding jagung untuk jamuan raya diorang....pagi tadi dah bekalkan 2 bekas kuih raya + puding jagung 1 bekas besar untuk diorang..pagi2 lagik ummi dah iron baju raya diorang n sangkut kat hanger untuk dibawa ke nursery...adik suka sgt..siap nak bawak sendiri baju raya dia...die yg pilih nak pakai baju raya tu....

abang lutfi pulak mlm tadi cam dedar2 je badan die..n die ngadu nak telan sakit..sakit tekak la tu...raya hari tu mcm2 mkn..minum air ais la...mkn aiskrim la...dah sakit tekak...so, mlm tadi nak minum susu pun sakit tekak...sian abang..before tido, ummi dah bg abang lutfi mkn ubat demam...pagi ni abg lutfi tak skolah la..pagi2 dah nangis2...mase kat nursery before ummi meninggalkan diorang, abang lutfi siap peluk ummi tu...sambil nangis2...huhuh..siannyer abg lutfi ni...abg lutfi ni manja jugak orangnya walaupun ade adik..hehehe...sbb tu kadang2 adik balqis syok membuli abg lutfi..

pastu last wednesday, kete ummi claim duit raya from ummi..huhuh...pepagi dtg la ofis nak amik kete chumel ummi yg bertapa over 1 week kat opis....nak start dah tak boleh...pastu call la jejaka2 kat opis ni kot2 la diorang bleh tlg jumper kan..sbb suspect bateri kong...sad to say...sorang pun not available...end up call hubby jugak...lepas dah setel tu, went to bangi to change the battery...i'm the 1st customer at that shop on that day..hahahaha..gara2 nak ke kl jugak..so, kena gak la tukar bateri...pastu tgh hari tu hubby lak call, battery kete hubby pun kong...die jumper ngan opismate die...pastu trus gi tukar bateri gak..dua2 kete dah merajuk sbb tuannyer tak bg duit raya kots...hihihi..

No comments:

Post a Comment