Search This Blog

Loading...

Followers

Tuesday, October 6, 2009

ngantuksnyer!!!

around 12.30pm yesterday, ummi did received a phone call from cikgu ina..she said that adik balqis sakit telinga...ummi heard adik menangis at that time...hati ummi dah berdebar2 dah bile dpt call from cikgu anak2 ni...risau something bad happen to them..after end the call with cikgu ina, ummi called abah pulak..and ask him whether he can go out for a while to bring adik to the clinic...worry if ade benda pelik2 inside telinga adik..then, we decided to fetch adik n bring her to the clinic...doc said that telinga adik got some infection n might be due to prolong cough n flu...merah skit dlm telinganya...huhuhu...she gave antibiotic n a few other medicines. on the way to the clinic adik still menangis sambil panggil mama..mama..mama...(adik ni sokmo panggil ummi as mama...die suke plak..especially when die nak something n nangis sakit ke ape ke...hehehe...mama pun mama la adik...but when ask her ni sape-sambil tunjuk kat ummi..die tau plak jawab 'ummi')

bile dah balik tu pun adik still menangis n ummi dah rase sian pulak nak antar adik ke nursery balik..end up ummi take half day urgent leave just to take care adik at home while abah masuk opis blk la....balik je umah, adik still nangis...ummi buatkan susu campur ubat n bg adik..sambil die duk baring2 minum susu tu merengek2 la jugak...lepas dah lame sket tu die cam nak tido..ummi pun nak le letak ubat dlm telinga..terus la adik tak jadi tido n bangun main le plaks...adoi la adik ni....dah segar bugar n cam org sihat je...die start la citer yg telinga die sakit...lepas dah main2 kejap, almost 4pm baru adik nak tido..skali ngan ummi sangkut tido..huhuhu...end up mlm tadi ummi takleh tido...ape lagik kite sambung la wat aktiviti menjahit pulak..

since abg lutfi also cannot sleep, ummi ajak abg lutfi kuar from bilik n temankan ummi menjahit kat bilik sebelah..jahit sarung sofa..touch up ngan kain lain sket kat bahagian arm rest tu...dah lame beli kain tu..rasenyer awal thn kots..tak jahit2..hahaha..sungguh rajin ummi ni..maka siap la jahit 6 pieces kain tu n siap pasang trus by mlm tadi jugak..:)..alhamdulillah...dlm 1/2 jam jahit..mujur mesin pun tak buat hal..maklumla mesin tu dah lame tersadai je kat dlm bilik tu..bersemangat pulak ummi nak sambung jahit langsir dapur pulak..kain dah lame beli..sampai skang tak jahit2 lagik..hehehe...
akan diusahakan jugak minggu ini..:)

itu je la citernyer...and now i feel too sleepy...huhuh..maybe baru sudah mkn kots...help me plsssss...

No comments:

Post a Comment