Search This Blog

Loading...

Followers

Tuesday, April 14, 2009

Beg Sekolah saya...

Semalam abah saya buatkan air milo untuk saya bawa ke sekolah...abah saya dah letak kat pocket tepi beg ben-10 saya...mase kat skolah, saya minum la air milo tu tapi tak habih..tapi mase dah balik skolah tu, saya tak simpan bekas air milo kat pocket tepi beg tu..saya masukkan je dlm beg saya bersama2 buku dah pensil saya....

pastu...saye pun pulang ke taska dengan menaiki van merah...hehehe...
di taska, saya seperti biasa main, makan, mandi dan tido...opss...lupe pulak..mengaji iqra' pun ada di taska...

bila dah nak balik ke rumah, saya baru perasan yang air milo saya dah tumpah habih dalam beg saya....dah kena buku dah pensil saya...

sampai je dirumah, saya terus bgtau ummi saya yg baru je sampai rumah waktu tu....ummi saya membebel la jugak bile tengok dah tumpah air milo dlm beg tu....ummi tanye kenapa saya letak kat dalam beg..patutnyer kena letak kat pocket tepi beg tu....saya seperti biasa hanya menganggukkan kepala je sambil makan benjo..hehehe...habih basah buku saya..dah la buku tu nak guna setahun....pastu, ummi saya amik towel basah dan cuci sume buku saya dan sidai buku saya dibawah kipas dlm bilik supaya dia kering....then, ummi saya basuh beg pulak dan sidai di luar supaya air turun before anginkan dibawah kipas seperti buku2 saya....

itulah kisah saya di skolah semlm...:)

*saya=lutfi*

3 comments:

  1. hehehe, mcm2 la abg lutfi nih... ummi jugak yang kena basuh...

    ReplyDelete
  2. alahaiii...sama la mcm Ammar,kes nak cepat..tutup botol air pon kelam kabut x rapat,sudahnya basah beg..

    ada sekali tu,teacher ingat Ammar pee pee dlm seluar..rupanya air tumpah,hmm..seb baik bawak baju/seluar spare..

    ReplyDelete
  3. heheh..tulah kan...sementara nak cerdik anak2 ni kan zue...

    kdg2 tu lawak gak..tapi nak kena explain kat diorang betul2 la..hang lagi bagus ek..siap bawak baju/sluar spare...aku tak penah lak spare kan baju/suar die kat dlm beg skolah die..tapi cikgu skolah die ade suar spare...kat taska mmg ade la baju die..:)

    ros:umur lom 5 thn..eheheheh

    ReplyDelete