Search This Blog

Loading...

Followers

Wednesday, April 29, 2009

luruh jantung!!!

Yesterday, on the way back to my office from PJ after meet customer….ade satu incident yang memang nak luruh jantungku dibuatnye..it happens in front of my eyes….fuhh…citernyer camni…

Masa tu ada one wira in the middle lane hit kete Filux on his right lane which is the fastest lane then that wira pusing ke kanan pulak and langgar divider on the left side of the road..at that time, I was in the middle lane and only driving @ 90km/j….just relax and not rushing as usual..hehehe…. mmg right after that, I’m directly slow my car and give the left signal….and dalam hati berdoa jangan la wira tu terbalik macam tayar naik ke atas tu…Alhamdulillah bila tengok wira tu berhenti lepas langgar divider belah kiri tu n nampak org dlm nyer cam masih ok..but reality nyer tak sure la camne org tu kan..coz tak brani nak berhenti sbb tgk drivernyer is a guy…lgpun kite taleh nak tlg ape2 pun…kete wira tu mmg teruk la depannyer..tak sure whether bleh jln lg ke tak after that…that filux trus stop in the fastest lane with the hazard light..x sure filux tu leh jln ke tak..

hati dah berdebar2 time tu..plus kaki dah terketar2 dah….tapi teruskan jugak my journey to office and drive @90km/j jugak….rase cam insaf sekejap la kan bile tgk incident camtu depan mata…bile dah lega tu, mule la nak bawak laju blk..heheheh…
Insaf la wahai kawan2 n termasuk la org yg menulis ni..hehehehe

Today is my report day...aduilah...malasnyer nak wat report....kuatkan hati ini Ya Allah...Amin..:)

2 comments:

  1. dulu pernah gak terserempak ngan eksiden 4wd terbalik dan berpusing2 di sblh lane kami (arah bertentangan)..time tu nieta yg drive.. syukur Alhamdulillah 4wd tu tak tersasar ke lane kami sedangkan time tu nieta tgh potong bas express..kalau tak, taktau la apa jd kat kami kan..lps tu berenti R&R tenangkan fikiran dulu..

    p/s: ada tag utk su

    ReplyDelete
  2. tu la kan nita..benda nampak depan mata ni...rase insaf je kan..:)..okies...nanti su jawab tag tu yer..

    ReplyDelete