Search This Blog

Loading...

Followers

Sunday, May 3, 2009

masjid..

tadik sblm masuk waktu zohor, abah siap2 nak pi masjid...pastu kebetulan kanak2 nestum berdua tu tgh main kat luar..then, abah bawak la diorang ke masjid....

setibanya di masjid, lutfi ok je...abah pun letak la adik kat tepi dan suruh abg lutfi temankan adik...heheh....abg lutfi seperti biasa la...berlari kesana kemari..heheh..tinggal la adik keseorangan disitu..ape lagik..adik membuat aktiviti biase die la...jeng jeng jeng...hwuaaa....hwuaaa..hwuaaa....

abah meneruskan solat seperti biasa je....smpi je rumah, tgk mata adik dah penuh ngan air mata..heheh...abah dah warning, lain kali adik takleh pegi masjid lagik...

sampai je adik kat rumah, adik pun bgtau ummi...'adik takut'...apelah adik balqis ni..koman..hehehe

tapi ummi pun terkejut gak bile tgk abah bawak...sbb adik mane penah kena tinggal sorang2 gitu...betul la tekaan ummi...hehe...
takper adik...nanti ummi bawak adik yer...kite biasekan masjid sebagai rumah kedua kita...Amin...:)

tadi abah pi supermarket beli stok susu n pampers kanak2 nestum ni....mase kat kedai buku tu, abah kate ade org dah pakai topeng...risau jugak kan..semoga Allah lindungi kita semua dari virus yg bahaya itu....Amin..

buat masa ni kat m'sia belum ada lagik kes..pelancong new zealand kat penang tu pun dah check and the result is negative...but he still need to be quarantined until further notice....

4 comments:

  1. haha, lutfi ni sama la mcm Ammar, ...biasa la boys. walhal sebelom g masjid dah berbuih mulut Ummi pesan to behave..balik je, ada la yg Babah komplen,huhu....

    ReplyDelete
  2. kenapa akak gelarkan anak2 akak "kanak2 nestum".. kelakar.. hehe

    ReplyDelete
  3. zue: tu la...samelah ngan aku..berbuih mulutnyer pesan..duk diam2 akt masjid nanti..hahah..but end up same je...budak tgh nak besar...gitulah kan..doakan yg terbaik..:)

    atul: tulah atul...k.su dah terbiase la panggil gitu...cam chumelsss je rase....eh..mau pesan ape2 ke kat jcard day puchong? hehehe

    ReplyDelete
  4. cantiknya skin baru blog nih...

    ReplyDelete