Search This Blog

Loading...

Followers

Wednesday, May 27, 2009

Tag lagi..:)

Setelah sekian lama dpt tag ni..dan akhirnya..curi masa wat jugak..kakak...tak baik ni... this tag from Atul...my opismate..here it goes...:)

1)"5" nama timangan korunk.....
- suryati (zaman skolah rendah n menengah)
- su (zaman uni n keje)
- ummi (di panggil anak2 tercinta saya – lutfi & balqis)
- mak ngah (dipanggil anak2 kakak saya..sbb saya anak kedua) & maksu (dipanggil anak2 buah sebelah hubby saya sbb hubby anak bongsu)
- ayg (panggilan from hubby)

2) "5" sifat/tabiat buruk.....
- malas nak kemas umah (sbb if kemas pun tak smpi seminit dah bersepah…mainannyer byk sgt)
- suka bg alarm snooze berkali2 smpi la habih..(gara2nya liat sgt nak bangun pg..camne la lutfi nak skolah nanti..umminyer susah benar nak bangun pagi..kawan2, any idea?)
- blogging and reading blogs.. (ini mmg bad habit during office hour-sbb no blogging at the office k frenss)
- nyanyi dan gelak sorang2 dlm kereta…(sbb dgr radio n lawak je, gelak la..apa lagik..takkan la nak control ayu plak dlm kete sorang2 kan)…hahah
- ngumpat ..(ni kena buang ni-tak sesuai sgt…but sometimes we need to luahkan perasaan to someone supaya tak jadi gunung berapi meletup..huhu)

3) "5" makanan peberet (susah nak bgtau ni sbb tgh on diet menu..tapi tak dpt fully la…sbb perut asyik berkeroncong je) huhu
- nasi ayam kat bangi (kat shell tu..sedap betul nasi ayam brother ni..dah le murah lak tu..)
- laksa penang (takleh mkn sokmo sbb if mkn byk2, suka sakit kepala n badan..laksa bleh membawa angin ke dlm badan ker?
- spaghetti
- tomyam yg tak pedas sgt la
- kuewteow goreng (betul ke ejaan ni? Haha…suka yg mama masak…sedap..nyum nyum nyum)

4)"5" subjek pelajaran paling suko....
- Moden Math (suka sbb tayah study..sokmo jadi guru pd kengkawan n at the same time dpt blajar n dah hafal all those formula…jimat masa dan tenaga)
- Add Math (ni pun sama cam moden math gak..tp kena gak wat latihan…coz a bit complicated from modern math kan..)
- Fizik. (suka pk lebih2 and secara lojik..tapi tak le score sgt)
- subject related to electrical engineering..(minat with all the design+calculation involved..but tak dpt jadi electrical engineer..keke)
- Tajwid (suka ni…tapi tak berkesempatan belajar betul2 n paling sedih skang ni dah byk lupe..if not dulu mmg sume di mulut je..huhu..betapa lekanya daku dengan ilmu duniawi…YA Allah, kuatkan hati ini…)

5)"5" benda wajib lam purse....
- Money..money..tapi tak byk la..sket2 je..tak suka pegang cash byk2...
- Lesen memandu
- IC
- ATM card
- Pantai Medical card (my card + kids and both under me n hubby)

6) "5" topik yang biasa di bual bersama pasangan/teman....
- kerja di opis n dimana jua..
- psl anak2
- current news - ni pun bile tgk berita sama2 la + politic issue (tapi tatau sgt pun..maleh nak amik tahu) kakaka
- aktiviti harian n weekend
- psl citer2 di tv

7) "5" MANGSA TAG
- Arme
- Zue
- Maya
- Ros
- Nita

1 comment:

  1. aiseh..baru nak parking sini dah kena tag.
    hu hu ....
    nti free aku jawab k ..

    ReplyDelete