Search This Blog

Loading...

Followers

Sunday, August 23, 2009

1st day puasa..

Menu for sahur, ayam goreng dan ayam masak kicap...bangun around 4.50am...tak penah la masak beria sebelum2 ni..tapi sbb case tak larat nak masak the night before, kuatkan hati utk bangun jugak walaupun daku dah raya..bangun semata2 utk masak for hubby, then lepas dah hidang...trus tido blk...hahahah...nasi dah masak mlm tu..pagi tu, hubby panaskan je...so, ayam masak kicap tu dah dimasak byk..maka itu jugak la lauk utk hubby berbuka nanti..cuma topup 1 dish lagik iaitu ayam goreng halia for hubby...tgh ari tu ada buat puding jagung untuk mkn sendiri2 dan sedekah pada jiran2..hubby tak suka mkn kuih-muih ni...so, if buat tu, byk la lebihnyer...

puding jagung kali ni dah jadi keras sket..after ummi dah modified sket resepinye..nanti ummi tempek kat sini..

huhu..adik dah bangun tu..dah nangis2...will story later..:)

1 comment:

  1. wahh....bagus tul...saya first day puasa tu kesiangan nak bangun...huhuhu sedey tul..

    pagi tadi baru berjaya masak..itu pun masak sardin je...:)

    ReplyDelete