Search This Blog

Loading...

Followers

Sunday, August 9, 2009

enjoy weekend @ home sweet home..:)

this weekend was spent with my kids...did not plan to go out...just stay at home...makan bersama dgn bersuap...then, main bersama...mandi pun bersama...ni abg lutfi la yg request ni..dah menjerit2 marah bile ummi takmo mandi ngan die..dah mandi skali, ajak diorang cuci toilet skali..kekek..tapi bile adik dah nak kuar, tak habih la cuci toilet..

so menu masakan semlm n today..just a simple one..since hubby bought ayam-1 ekor n ikan bawal 2 ekor..saturday, masak sup ayam n rebus mee..as requested by lutfi...mmg die suka sgt mkn mee sup...today, pg2 dah goreng nasi n rebus mee...sbb sup semlm still ade...so, breakfast lutfi today is mee sup lagik..adik balqis cam biase la mkn sket2 ikut die je..main je lebih...dah almost tgh hari, goreng la ikan tu 4 ketul n buat masak kicap 2 ketul..itu aje menu hr ni..mmg simple kan..hubby mmg tak cerewet bab2 mkn ni..plus skang ni die dah kena gastrik, then mmg masak yg tak pedas n nak kena masak ape die nak mkn je la....as for me, tak kisah sgt...ape yg ade je la...mkn je...layannn...

adik balqis dah pandai kayuh basikal dengan sendirinya...hehehe...dua2 basikal die dah terror..basikal abg lutfi n basikal adik la...keje dua bradik tu this weekend, lawan naik basikal, then main lompat2...macam2 le...dan diselang selikan dengan sesi pergaduhan berebut mainan....ini sudah biase..hahaha...adik balqis plak kuat mengusik abg...kdg2 tu saje je die amik brg abg die..then bawak lari..satgi abg nyer melalak la...hahahah....abang..abang...pastu ummi plak jadi jurutol diorang..hehe..kejap bayar tol, kejap jadi tukang masak...adik balqis la jadi tukang masak..ummi jadi customer..hehe...siap ngan gaya2 skali kanak2 berdua tu berlakon..gaya tengah masak nasi goreng, gaya tengah bayar duit, gaya tukar duit...hihihi

tu abah baru balik ngan abg lutfi..gi beli kete kontrol baru..huhu..abg lutfi ni mcm2 la...sejak die tgk citer kartun kete kontrol kat tv9 tu semlm, dah sibuk2 nak kete kontrol..huhu..ummi soh die simpan duit tuk beli kete kontrol n suruh die carik dlm bakul mainan die kete kontrol lame2..this is not the 1st kete kontrol k...i cannot remember yg keberapa ntah...rase nye dah more than 10 kot..tapi dah kemana2 dah ketenyer...hahahah...anak2 ummi mmg tak berapa pandai menjaga mainan2 mereka....:)

itu aje this time..nak gi explore kete kontrol baru kekanak berdua tu..adik yg baru bangun tido tu dah ditunjukkan ngan kete kontrol baru abah beli untuk adik jugak....abg lutfi tengah mengajar adiknya main kete kontrol tu...heheheh....

enjoys ur weekend..:)

2 comments:

  1. wah..weekend kak su meriah dgn kanak2 ribena tersayang..=)

    ReplyDelete
  2. lia: heheh..tu la..lagipun mmg tak sesuai nak bawak budak2 berjln musim skang ni..so, the best thing, stay at home..melayan diorang sambil pegang rotan..kikiki..sape yg tak dengar, tunjuk rotan, baru diorang takut..tu pun sambil gelak2 lagik diorang tu....hahahahaha

    ReplyDelete