Search This Blog

Loading...

Followers

Friday, August 21, 2009

story about me..

today is on leave..amik book off yg tak terambik2 lagik dari hari tu...so just lepak with my kids at home..and lutfi also ponteng skolah..kikiki...skali skala ummi cuti..takperla lutfi..lagipun next week dah nak school holiday for 1 week...so, oklah tu kan...our breakfast today is bihun goreng ngan sosej...byk lak tu goreng..silap2 lunch pun mkn tu..just me n kids je nak mkn...anak2 tak cerewet mkn..hubby nak blk nanti baru masak nasi..hehe

Finally, we've finished all the UAT session at Annexe 2..Alhamdulillah..but a lot of SIRs and CRs that need to be completed by vendor before the system go live..After negotiation with the users yesterday, vendor had finalised the due date for all pending items. My opinion is, the system is not ready yet for the TTT(Train the Trainer) session and also the EUT(End User Training) Session..huhu..I don't know how the trainer will train the end user...and of course, i'm not the trainer....hehehe...they did offer me to be a trainer but maleh la den..tak larat nak bercakap..feel too tired...The system is expected to go live by end of Oct 2009....

I've another not so good news whereby our call center will have another trouble ticket system to cater for telephony services only..huhu..how many system our agents need to use?? Furthemore a few services under my job scope also involved with this new system....maleh betul nak involved lagik...so, kite wat dunno je lah kan...

Last wednesday, we went to visit yati at KPJ..Mase masuk je bilik yati tu, rase dah nak menitik air mata..kesian sgt tgk yati..lemah sgt..tapi still leh control kesedihanku itu...but, mase yati citer tu, dah tak dpt nak tahan dah...berjurai2 air mata keluar....sedih sgt...Semoga yati sihat sentiasa lepas ni...Setiap yg terjadi ada hikmahnya..InsyaAllah...be strong girl...don't be stress..just have a gud rest...:)


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


7 comments:

  1. erk..apa kisahnya si yati? (walopun x kenal nk tau gakk...)

    owhh..cuti hari nihh..besh..besh...Ammar nye school holiday lagi 2 minggu,tp end of this month amik cuti siap2 seminggu balik klang cz babah ada mtg..

    ReplyDelete
  2. zue, hg bleh bace citer yati tu kat blog list aku--yati's closet..die ade citer kat situ..

    waaa...hg posa 1 week kat klang la eh..pastu dah school holiday..pastu dah blk kg raya kan...waaa...hg sure cuti lama ni... :)

    ReplyDelete
  3. hehe yati dah sihat insya allah. thanx sesgt ye korang dtg at least can cheer me up. rindu ngan kekanak. sedih pagi tadi pump cuma dpt 1 oz, dah almost 2 weeks tak bf firas....hopefully susu tak stop terus huhu

    ReplyDelete
  4. salam ramadhan untuk sue sekeluarga :)

    ReplyDelete
  5. yati: takper2...ade lagi rezeki firas nanti tu..jgn putus asa..:)

    tini: thanks tini..and salam ramadhan to u n ur family too..:)

    ReplyDelete
  6. thanks liza..slamar berpuasa untuk hg n family juga..:)

    ReplyDelete