Search This Blog

Loading...

Followers

Wednesday, June 10, 2009

ngantuk!!!

curi mase jap ni...memandangkan mata ni terlalu mengantuk...semlm abah n mama sampai from penang...elok nak sampai je umah saya, abah dah rasa sesak nafas....abah memang ada masalah jantung...risau takut melarat, mama mintak la kitorang bawak abah gi hospital...so, we've decided to go spital serdang...since this hospital besar n still new....and when reach the emergency nyer tempat tu, terus staff spital tu bawak abah n masuk kedalam for further checking...while me n mama register abah at the registration counter. hubby went to park the car at the car park...full parking at that time..almost 7pm....

After finish register abah, then the staff ask us to wait at the waiting area until they call us. punya lama tunggu....kat dalam tu, i don't know ape yg diorang dah buat...then, hubby pun dah lapar, gi teman hubby mkn kat spital cafeteria and tapau food for mama n adik2...hubby off to surau for maghrib prayer while me go to the emergency waiting area to meet mama....mama dah duk pk kan kanak2 nestum at nursery lom amik lagik..so, i've decide to go back with hubby first and mama will wait for abah and see the condition how...

elok nak blk je, tgk2 abah dah kuar, and Alhamdulillah sume blood test done ok..kolesterol ok..maybe sbb cuaca jerebu n kl kan..kurang bagus sket udara if bandingkan dengan kat kampung...everything is normal...then, we went home and terus amik kanak2 nestum tu...sian diorang..tinggal berdua je kat nursery tu..sampai jek, lutfi nampak ummi terus nangis..hero manja ni..taleh lambat sket..sure nangis..adik relax je ngan muke blur die, sbb nampak tok ngan tokwan ade dlm kete skali....sampai umah dah almost 9pm...fuhhh..penat nyer...

nak dijadikan cite, mlm tadik adik asyik jaga2 n nangis2 je...ummi mmg dah tak larat nak bukak mata...die duk tunjuk ke pintu...bila ummi tanye nak susu ke tak..die marah ummi...n nangis lagik...tepuk2 die pun takleh..die nangis jugak..ummi tak tau nak wat aper..mata n badan ummi dah penat sgt...kul 4 lebih tu adik jaga lagik, at this time, marahnyer lama sket..sampai abg lutfi jaga dr tidonyer..then nak susu plak..abah le bangun wat susu tuk abg lutfi..ummi wat susu adik n bukak kan pintu bilik...baru la die mau tido...die tahu kot tok n tokwan tido kat luar tu..tu pasal soh bukak pintu....mane la ummi tau...biasenye mmg kitorang tutup pintu n tade sape kat luar..adik mmg ok jer...adui la adik...ummi dah bape kali la baca ayat kursi n hembus kat adik..abah pun same..takut kena ape2 gangguan...end up, abah bukak bacaan surah yassin kat henpon abah...and adik pun tido dengan tenangnye....dugaan sungguh...

ummi nak bangun pagi pun tak larat sgt..and now kat opis ngantuknyer....semoga daku dpt bertahan dan dpt melakukan keje dengan sebaik mungkin...Semoga Abah sihat slalu...Amin...

2 comments:

  1. tu lah dugaan kannnn...macam-macam ragam,walaupon qasa mcm xleh nak cope..but in the end, berjaya jugak lalui 'satu hari' yg mencabar tuuuu..

    psstttt...aku kalo sampai umah pas maghrib je @ tgh mlm ke,mmg trus pasang surah yasin xyah tunggu dahhhh. memang dah paham sangat keadaan yg bakal terjadi....almaklom la,kitaor mmmg slalu long-distance travel...

    ReplyDelete
  2. tu la kan zue...biaselah..semlm ok je balqis...rasenyer sbb die igt tok n tokwan ade tido kat luar tu kot..tu yg soh bukak pintu...moga2 ok sumenyer..hubby aku siap ade beli cd untuk jauhkan dr benda2 halus ni...dah load masuk pc...die nak pasang je la nanti tu...

    ReplyDelete