Search This Blog

Loading...

Followers

Saturday, June 6, 2009

balik kampung ooo balik kampung..



29/5/09

lepas keje, terus gi amik anak2 di nursery and bertolak ke kg-penang….anak2 pun sonok la bile dengar nak balik umah tokwan n tok…seperti yg dijangka memang jam la kat exit subang, damansara sampai sg buluh..then baru la jln ok..before that, ade suggest kat hubby tuk masuk guhtrie, tapi die kate maleh nak masuk sbb byk sgt tol nyer…hehe…Alhamdulillah tak jam sgt and still moving…siang tu mama ada sms bgtau yg mlm tu actually ade kenduri sikit…siap ade khemah depan umah n diorang kenduri ayam baker…dlm 100+ jugak org dtg…sbb tengah hot berkempen sempena pilihanraya Dun Penanti….Actually saya tak dpt mengundi pun sbb bukan bawah Dun Penanti..hahaha….tatau pun..mama yg bgtau..kakaka..bagus kan..:) selamat sampai di penang pukul 1 pagi…Alhamdulillah…


30/5/09

pagi tu rest je dirumah sbb mama gi kuliah pagi tu n dah plan nak pi kenduri has after solat zohor..ada 3 jemputan kenduri hari ni…1st kenduri – umah hasliza (my best friend since primary school_, 2nd kenduri - umah anak sepupu mama kat kebun sireh, 3rd kenduri – umah kakak kawan mama di guar perahu…


kat 2nd kenduri, lutfi n balqis dah tido, tapi mase angkat adik balqis nak tinggal kat abah, jaga plak dia..so, bawak la adik balqis skali lagik…ummi dan adik mkn buah oren je…maleh nak mkn nasi..tok n tokwan mkn nasi ngan gulai ikan masin..sedapkan….


kat 3rd kenduri plak, org dah kurang la..n lauk nye byk lagik..tapi sbb ade dish lain selain nasi seperti bubur pulut merah dan laksa penang, maka nasi tidak menjadi pilihan kami sekeluarga time tu..tapi mmg sedap la laksa penang kat kenduri ni..adui la..habih diet ku…sedap betui…adik balqis pun mkn laksa…mcm2 die mkn hari ni…smpi je umah tok dah almost 5.30pm….

mlm tu..adik dah ngamuk2…tak sure sbb ape…igtkan sbb tido tak menentu, so bila dah penat sgt tu, mula la nak ngamuk kan…tapi pelik sikit dr lain…sampai ummi tak tahu nak camne..sume org takleh nak dukung die..sbb die dah tendang2 kaki die…at last, ummi terpk nak tekan perut adik..takut die sakit perut…sbb mkn macam2 time kenduri tadik…lepas dah letak minyak tu, baru die kentut…then, baru ok sket kot perutnyer…baru die nak main…tok n tokwan pun dpt la kuar gi dgr ceramah last before mengundi keesokan hari dengan tenangnya..:)


Selamat Pengantin Baru khas buat Has & Hubby

Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.....


tak lupe juga buat Azrin & Wahida

Kak Su doakan kalian Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat...Sorry sebab tak dpt pi kenduri yer...balik kampung..(kaler purple ni-tema warna di kenduri sebelah wahida...:))


ummi yg dah tembam..hehehe




31/5/09

hari ni ade 1 je kenduri nya…tapi hr ni panas terik betul…gi lepas zohor…ptg tu dah blk ke bota n singgah ke ipoh jap, umah abg ipar…sonok la budak2 tu main ngan sepupu2nyer…sampai bota dah kul 11mlm…mlm tu adik dah start demam…ubat demam dah le ummi lupe bawak balik..sian adik..ummi lap2 badan adik n letak towel basah kat kepala adik…


lutfi & balqis bersama sepupu2nya...


lutfi main pagar ngan abg arif




1/6/09

hari dah nak blk kajang…adik masih demam…mujur kedai sebelah umah ade cool fever..abah beli empat…on the way blk ke kajang tu, singgah beli ubat demam yg masuk kut bawah tu…sbb adik susah mkn ubat n badan adik dah panas sgt..ummi terpaksa buh ubat tu..dengan harapan suhu badan adik turun…bila dah sampai kajang, badan adik still panas…mlm tu ade bagi adik minum susu dengan ubat…tapi pukul 3 pagi tu badan adik still panas, ummi letak lagi ubat tu…dah letak cool fever…mujur ummi cuti esok n dpt jaga adik lagi sehari…


2/6/09

badan adik dedar2 lagik..bagi mkn ubat cam biase n mandi cam biase..tapi adik tak baper mahu main…main la jugak sikit2…tak cam biase…tapi suhu badan dah turun..Alhamdulillah…


3/6/09

ummi ade training di semarak hr ni…so, ptg tu dpt blk awal sket n plan nak bawak adik pi klinik lagik..cikgu2 kat taska ckp adik monyok je hr ni..badan die still dedar2…ummi bawak adik gi klinik..at this time, suhu badan nyer 38.5…doc bg antibiotic skali…hopefully adik cepat sembuh yer sayang....

No comments:

Post a Comment